Camper onderhoud

Camper onderhoud

Met het onderhoud van Bosch Car Service Lelystad is uw camper altijd in topconditie!

Wanneer u op weg bent zit u niet te wachten op mechanische ongemakken. Daarom wilt u vanzelfsprekend het beste onderhoud voor een goede prijs. Met volledig behoudt van uw fabrieksgarantie. Onze goed opgeleide en ervaren monteurs zijn gespecialiseerd in het onderhoud van uw camper of auto. Bosch Car Service staat voor persoonlijke service voor een betaalbare prijs, ondersteund door de expertise en producten van een wereldbedrijf. Kortom, uw camper is bij ons in goede handen.

Ga zorgeloos op vakantie met uw camper, ook als u niet veel kilometers maakt per jaar of de camper maar een paar weken in gebruik heeft. Is het altijd verstandig om uw camper te laten checken om problemen te voorkomen. Als u slechts een aantal weken per jaar met de camper op vakantie gaat, staat u er misschien niet direct bij stil dat een camper regelmatig onderhoud nodig heeft. Ook dan is goed onderhoud echter heel belangrijk. Stilstand (in de stalling of op de camping) is ook achteruitgang en de hoge temperaturen, files, lange rijafstanden en bergachtige gebieden vragen veel van de camper. Onvoldoende of slecht camper onderhoud kan leiden tot hoge reparatiekosten, maar ook de levensduur van uw kostbare camper wordt aanzienlijk verkort.
 

Veel voorkomende problemen kunnen zijn:

  • Versleten of verdroogde banden
  • slecht functionerende remmen
  • versleten schokdempers
  • versleten distributieriem
  • kapotte uitlaat

 

Wat doet de monteur bij een kleine beurt?

Dat verschilt per merk, model en uitvoering van uw camper. Bosch Car Service Lelystad gaat te werk volgens de technische checklist die elke autofabrikant voorschrijft. Dit betreft onder meer de controle van alle vloeistofniveaus in de auto inclusief mogelijke lekkage, banden, remmen, verlichting, brandstofleidingen, V-riemen, ruitenwissers, etc. Bij een kleine onderhoudsbeurt worden ook het oliefilter vervangen en de olie ververst. Belangrijk om dit niet over te slaan, juist omdat de onderhoudsintervallen steeds langer worden.

 

Wat doet de monteur bij een grote beurt?

Alles wat de monteur bij een kleine beurt naloopt, komt ook bij een grote beurt aan bod. Dus ook bij een grote beurt wordt het oliefilter vervangen en de olie ververst. Daarnaast worden het brandstoffilter, luchtfilter en interieurfilter gecontroleerd en meestal vervangen. De monteur beoordeelt ook de niveaus en conditie van de remvloeistof en koelvloeistof, omdat de kwaliteit en werking daarvan met de tijd afnemen. Door deze tijdig te verversen, kunt u zorgeloos blijven rijden. Om dezelfde reden worden bijvoorbeeld ook de accu, remmen, uitlaat, schokdempers, V-riemen en brandstofleidingen gecontroleerd.

Team bosch car service

Uw auto is bij Bosch Car Service in goede handen